پنج شنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

مشخصات سینک ها با کاربرد آنها

                                                                                      

مشخصات سینک ها جهت آزمایشگاهها

( با ذکر کاربرد و متعلقات )

نظر باینکه همواره خریداران جهت انتخاب سینک در آزمایشگاهها دچار تردید می گردند ، لذا موارد زیر تنظیم و باستحضار میرسد :

۱- سینک های پلیمری :

  این سینک ها که از انواع رزین ها مواد پلیمری در ایران ساخته می گردد ، در صورت پائین بودن سطح علمی آزمایشگاه و یا در صورت کمبود بودجه ، قابل مصرف هستند . از نقاط ضعف آنها رنگ پذیری توسط بسیاری از معرف ها و مشابه ، خورندگی در مقابل برخی اسیدها و قلیایی ها ، شکنندگی ، آلودگی پذیری ، خش و جرم پذیری و … می باشد .

  لازم بذکر است که این سینک ها صرفاً در ابتدای کار زیبا بنظر می رسند ، لیکن با شروع کار آزمایشگاه و استفاده از مواد شیمیایی ، دیگر هیچگاه زیبایی نخواهند داشت و همواره همراه با آلودگی و جرم میباشند .

۲- سینک های استنلس استیل:

  این سینک ها که در زبان فارسی فولاد زنگ ناپذیر نامیده شده اند ، از انواع کدهای آن ساخته میشوند ( ۳۰۴، ۳۱۶ و … ) که بجز آنهایی که در ایران بصورت پرسی جهت آشپزخانه تولید می گردند ، بقیه عمدتاً دست ساز هستند که حتماً حداقل باید با جوش آرگون ساخته شوند .

  اصولاً استنلس استیل جهت آزمایشگاههایی کاربرد دارد که به شستشوی زیاد نیاز دارند ( مانند آزمایشگاههای شیر و لبنیات ، آب لیمو ، آب میوه و … ) که کدهای ۳۰۴ و ۳۱۶ در جداول بهلر ضد اسیدهای آبلیمو و … معرفی گردیده است و متأسفانه در ایران اشتباهاً به ضد اسید عام مشهور شده اند .

  به هر صورت این سینک ها اگر هم در آزمایشگاههای با کاربرد مایعات زیاد بکار برده شوند ، لازمست که رویه نیز از همان جنس و با سینک بصورت یکپارچه گردد.

  استنلس استیل در مقابل حرارت سیاه و لکه دار می شود و در برابر اسیدها و بازها ، دارای ضعفهای بسیار است و نباید در آزمایشگاههای شیمی بکارگرفته شوند .

۳- سینک های چینی :

 این سینک ها در قدیم کاربرد بسیار داشتند و در ایران ، اولین مرتبه در دهه ۶۰ شمسی توسط کارخانجات پارس سرام ، انحصاراً جهت گروه ما تولید گردید .

 بعلت ترک های موئینه که در لعاب آن ایجاد می شود ( حتی در کاشی های لعاب دار سفید که در قدیم مرسوم بوده  نیز این ترک ها با چشم غیر مسلح دیده می شود ) باعث نفوذ مواد و مایعات در آنها شده و ضمن آسیب پذیر شدن ، در طول زمان شکننده تر نیز می شوند ، خصوصاً اینکه کاربرد شیمیایی ، مورد نظر باشد

۴- سینک های سرامیکی :

  این سینک ها اکنون جهت آزمایشگاههای شیمی و کاربردهای مشابه در تمام دنیا رایج شده اند زیرا ضد اسید بوده و خش ناپذیر هستند و شکنندگی آن در شرایط عادی کار دیده نشده است ، که چنانچه مجهز به کف سینک های ویژه نیز باشند ، حتی در مقابل افتادن اجسام سنگین ( ناشی از بی دقتی ) نیز مقاوم هستند .

  سینکهای سرامیکی بدلیل داشتن خصوصیت خش ناپذیری ، هیچگونه آلودگی را به خود جذب نکرده و از این نظر همواره در آزمایشگاهها ، مانند روز اول زیبا بوده و تمیزی و کیفیت خود را حفظ می نماید. صرفاً یک تولید کننده سینک سرامیکی در ایران وجود دارد که بصورت دوغابی تولید میکند که ارزان است ولی طبعاً فاقد استاندارد های لازم برای بکارگیری است و لذا بهره برداران آگاه همواره سینک های خارجی دارای مشخصات فنی و استاندارد را ترجیح میدهند

۵- عمق سینک ها :

  خطرات ناشی از ترشح مواد شیمیایی ( که ترشح حتی یک قطره آن ممکن است ضایعات جبران ناپذیری بوجود آورد ) با تکیه بر تجربیات گذشته باعث شده است که امروزه حتی به عمق سینکهای کوچک نیز توجـه شود ( که در قدیم نوع گرد آن به فنجانی معرف بود ) ، بطوریکه اکنون سینکهای باعمق کم ، مردود شناخته شده اند .

  عمق مناسب جهت سینکهای کوچک ( ۱۵×۱۵ یا ۳۰×۱۵ سانتیمتر ) حدود ۱۵ سانتیمتر و عمق سینکهای متوسط ( ۳۰×۳۰ یا ۴۰×۲۰ سانتیمتری ) بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتـر و عمـق سینکهای بزرگ ( ۴۰×۶۰ و ۴۴/۵ × ۶۰  و ۴۵ × ۶۰ ) بیـن ۲۶ تا ۲۸ سانتیمتـر توصیـه می شوند .

  توجه : عمق های مناسب فوق ، جهت داخل سینک مدنظر می باشد و طبعاً عمق ها و ابعاد خارجی ، اندکی بزرگتر خواهند بود .

***

   در صورت نیاز به اطلاعات علمی و فنی و یا توضیحات تکمیلی ، با این شرکت تماس حاصل فرمائید .